Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiberfralla

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Glutenfri Blanda gärna egna brödkryddor, t.ex. anis, fänkål och kummin, stöt dem i mortel. Observera! att degen skall vara lös!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en skål. Häll på kall mjölk och olja. Blanda ner Fiberhusk, Fibrex, brödkryddor och salt. Rör om och låt stå 5 - 10 minuter.
  2. Tillsätt hälften av mjölet och arbeta degen riktigt kraftigt med vass kniv i matberedare. Arbeta in resten av mjölet i småportioner till degen får konsistensen av en tjock sockerkaksliknande smet.
  3. Forma bullar med hjälp av en matsked och en hand. Obs! skölj skeden och handen i kallt vatten mellan varje bulle annars fastnar degen. Lägg bullarna på bakpappersklädd plåt. Lägg över bakduk, låt jäsa 1 1/2 timme.
  4. Pensla med mjölk eller vatten, strö över solrosfrö. Grädda i 250 graders ugnsvärme i 10 - 12 minuter tills bullarna fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.