Glutenfri
Blanda gärna egna brödkryddor, t.ex. anis, fänkål och kummin, stöt dem i mortel.
Observera! att degen skall vara lös!
Instruktioner
- Smula jästen i en skål. Häll på kall mjölk och olja. Blanda ner Fiberhusk, Fibrex, brödkryddor och salt. Rör om och låt stå 5 - 10 minuter.
- Tillsätt hälften av mjölet och arbeta degen riktigt kraftigt med vass kniv i matberedare. Arbeta in resten av mjölet i småportioner till degen får konsistensen av en tjock sockerkaksliknande smet.
- Forma bullar med hjälp av en matsked och en hand. Obs! skölj skeden och handen i kallt vatten mellan varje bulle annars fastnar degen.
Lägg bullarna på bakpappersklädd plåt. Lägg över bakduk, låt jäsa 1 1/2 timme.
- Pensla med mjölk eller vatten, strö över solrosfrö.
Grädda i 250 graders ugnsvärme i 10 - 12 minuter tills bullarna fått fin färg.
Publicerat den
5 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar