Sega och knapriga kakor med fikonfyllning.
Instruktioner
- Rör smör och socker poröst. Tillsätt honung och ägg.
- Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Blanda ihop till en smidig deg. Rulla degen till 2 längder och plasta in. Kyl i minst 1 timme.
- Gör under tiden iordning fyllningen genom att koka upp fikon, socker och vatten. Låt koka i ett par minuter tills det meta av vätskan har kokat bort. Ta från värmen och låt svalna.
Kör fikonen i matberedare till en tjock puré.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg en av deglängderna på en mjölad arbetsyta och kavla ut den till en rektangel, ca 30x10 cm. Bred hälften av fyllningen i en sträng mitt på degen. Lossa försiktigt på degen med en metallstekspade.
- Vik upp kanterna så att de överlappar varandra. Dela på mitten för att lättare lägga över längderna på en bakplåt, smord eller med bakplåtspapper.
Baka ut den andra längden på samma sätt.
- Grädda i 15-20 minuter eller tills längderna fått en ljusbrun färg. Låt svalna i 1 minut och skär sedan i 2 cm bred bitar.
Lägg över på ett galler för att svalna.
Publicerat den
29 juli 2009
Skriv kommentar