En småkaka med fyllning av syltat fikon på toppen . Sprödheten och smaken kommer från marsanpulvret som ingår i degen.
Instruktioner
- Ger 25 - 35 kakor
- Blötlägg fikonen i kallt vatten över natten.
- Blanda snabbt samman smör, socker, mjöl, vaniljkrämspulver till en smidig deg. Rulla den till 3 cm tjocka stänger och lägg dem att stelna i kylen en stund.
- Ta upp fikonen och finhacka dem. Lägg hacket med socler i en kastrull och koka ca 10 minuter över försiktig värme till en sylt.
- Sätt ugnen på 200 grader. Skär upp degstängerna i 2 cm breda bitar och ställ dem på högkant på smord eller bakpappersklädd plåt. Blanda fikonsylt med potatismjöl och lägg en liten tesked i en lätt fördjupning på varje degbit. Gräda i 10 - 15 minuter och låt svalna på galler.
Publicerat den
23 november 2011
Skriv kommentar