Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fikongarbo

 
Skriv ut

En småkaka med fyllning av syltat fikon på toppen . Sprödheten och smaken kommer från marsanpulvret som ingår i degen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ger 25 - 35 kakor
  2. Blötlägg fikonen i kallt vatten över natten.
  3. Blanda snabbt samman smör, socker, mjöl, vaniljkrämspulver till en smidig deg. Rulla den till 3 cm tjocka stänger och lägg dem att stelna i kylen en stund.
  4. Ta upp fikonen och finhacka dem. Lägg hacket med socler i en kastrull och koka ca 10 minuter över försiktig värme till en sylt.
  5. Sätt ugnen på 200 grader. Skär upp degstängerna i 2 cm breda bitar och ställ dem på högkant på smord eller bakpappersklädd plåt. Blanda fikonsylt med potatismjöl och lägg en liten tesked i en lätt fördjupning på varje degbit. Gräda i 10 - 15 minuter och låt svalna på galler.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.