Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fikonmuffins

 
Skriv ut

Fikonmuffins är perfekta att göra på julhelgens oätna fikon. Lägg dem gärna i blöt i lite sherry, konjak eller punsch innan du sätter igång med baket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Rör smör och socker pösigt. Vispa upp äggen och tillsätt dem under kraftig omrörning. Skålla, skala och mal mandeln.
  3. Sikta samman mjöl, bakpulver, blanda det sedan med apelsinskal och finhackade fikon. Blanda ihop allt till en jämn och fin smet och klicka ut i små muffinsformar.
  4. Grädda i 15 minuter eller tills provstickan är torr.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.