Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddiga fikonmuffins

 
Skriv ut

Riktiga vintermuffins, med mycket smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg fikonen i en skål med vatten. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och tillsätt det tillsammans med yoghurten.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel och stötta nejlikor och blanda försiktigt ihop allt till en jämn smet utan att röra för mycket. Ta upp fikonen ur vattnet och hacka dem och hasselnötterna grovt. Vänd ner detta i smeten.
  4. Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt (eller dubbla formar på en vanlig plåt) och fyll dem till drygt hälften med smet. Grädda i 15-20 minuter i mitten av ugnen.
  5. Dekorera med färska fikon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.