Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläderblomste

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

För alla fläderälskare

Ingredienser

Instruktioner

Lägg blomklasar och myntablad i en tekanna, men inte i din vanliga tekanna om du är känslig för smak som dröjer sig kvar. Keramikkannor är svårare att diska rena än kannor av glas eller porslin. Skeda socker över blommor och blad. Häll slutligen vatten över och rör om. Låt teet dra 2 minuter. Rör om igen och häll upp en provsup. Tillsätt mer socker om så önskas och sila därefter teet. Det blir beskt om det får dra för länge. Servera teet varmt, eller låt det kallna och servera med isbitar och en citronskiva.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.