Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläderbullar

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Saftiga bullar med en liten skatt av fläderkräm i mitten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ljumma eventuellt upp mjölken lite. Om du har gott om tid att låta degen jäsa kan den lika gärna vara kall. Lös upp jästen däri i en stor bunke.
  2. Dela äggen i gulor och vitor, rör ner vitorna i degspadet och spara gulorna till fläderkrämen.
  3. Blanda mjöl, salt, kardemumma och socker och rör ner i degspadet. Tillsätt smöret och arbeta ihop till en deg.
  4. Knåda degen i 5-10 minuter för hand eller i hushållsassistent och låt den jäsa övertäckt i ca 45 minuter.
  5. Använder du kall degvätska kan du låta den jäsa dubbelt så länge.
  6. Rör under tiden ihop smör, socker och vaniljsocker till fyllningen.
  7. Sätt ugnen på 200º.
  8. Kavla ut degen till två avlånga rektanglar på mjölat bakbord.
  9. Bred på fyllningen och rulla ihop rektanglarna på samma sätt som man gör kanelbullar.
  10. Skär rullarna i bitar och lägg bitarna med jämna mellanrum på bakplåtspappersklädda plåtar. Låt jäsa övertäckta på varm plats i ca 40 minuter.
  11. Vispa ihop äggulor och Maizena i en liten kastrull. Vispa ner grädde och flädersaft och koka upp. Sjud krämen försiktigt någon minut tills den tjocknar. Vispa hela tiden och dra den sedan från plattan.
  12. När bullarna har jäst klart gör du en fördjupning i mitten av varje bulle och fyller dem med en klick fläderkräm.
  13. Pensla bullarna med lite uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.