Saftiga bullar med en liten skatt av fläderkräm i mitten.
Instruktioner
- Ljumma eventuellt upp mjölken lite. Om du har gott om tid att låta degen jäsa kan den lika gärna vara kall. Lös upp jästen däri i en stor bunke.
- Dela äggen i gulor och vitor, rör ner vitorna i degspadet och spara gulorna till fläderkrämen.
- Blanda mjöl, salt, kardemumma och socker och rör ner i degspadet. Tillsätt smöret och arbeta ihop till en deg.
- Knåda degen i 5-10 minuter för hand eller i hushållsassistent och låt den jäsa övertäckt i ca 45 minuter.
- Använder du kall degvätska kan du låta den jäsa dubbelt så länge.
- Rör under tiden ihop smör, socker och vaniljsocker till fyllningen.
- Sätt ugnen på 200º.
- Kavla ut degen till två avlånga rektanglar på mjölat bakbord.
- Bred på fyllningen och rulla ihop rektanglarna på samma sätt som man gör kanelbullar.
- Skär rullarna i bitar och lägg bitarna med jämna mellanrum på bakplåtspappersklädda plåtar.
Låt jäsa övertäckta på varm plats i ca 40 minuter.
- Vispa ihop äggulor och Maizena i en liten kastrull. Vispa ner grädde och flädersaft och koka upp. Sjud krämen försiktigt någon minut tills den tjocknar.
Vispa hela tiden och dra den sedan från plattan.
- När bullarna har jäst klart gör du en fördjupning i mitten av varje bulle och fyller dem med en klick fläderkräm.
- Pensla bullarna med lite uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Publicerat den
7 juli 2011
Liknande recept
Skriv kommentar