Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skånska fläderbullar

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Den aromrika fläderblomman ger en god saft som kan användas till annat än att bara dricka. Prova dessa bullar med saft i både degen och den läckra glasyren.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull eller i mikron. Tillsätt flädersaft och vatten. Värm allt till fingervärme, 37 grader.
  2. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av degvätskan, socker, salt och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen.
  3. Arbeta degen smidig, tills den släpper bunkens kant. Låt degen jäsa cirka 50 minuter.
  4. Gör fyllningen. Riv mandelmassan fint. Blanda sedan mandelmasserivet med smöret.
  5. Stjälp upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Knåda degen smidig med resten av mjölet. Dela degen i 24 bitar. Forma varje degbit till en rund, slät bulle. Lägg bullarna på bakpappersklädda plåtar.
  6. Tryck med ett mjölat finger en grop i varje bulle. Fyll hålen med mandelmassefyllningen. Låt bullarna jäsa övertäckta ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
  7. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ugnen cirka 10 minuter.
  8. Rör samman florsocker och flädersaft. Färga glasyren grön och ringla den över bullarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.