Den aromrika fläderblomman ger en god saft som kan användas till annat än att bara dricka. Prova dessa bullar med saft i både degen och den läckra glasyren.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull eller i mikron. Tillsätt flädersaft och vatten. Värm allt till fingervärme, 37 grader.
- Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av degvätskan, socker, salt och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen.
- Arbeta degen smidig, tills den släpper bunkens kant. Låt degen jäsa cirka 50 minuter.
- Gör fyllningen. Riv mandelmassan fint. Blanda sedan mandelmasserivet med smöret.
- Stjälp upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Knåda degen smidig med resten av mjölet. Dela degen i 24 bitar. Forma varje degbit till en rund, slät bulle. Lägg bullarna på bakpappersklädda plåtar.
- Tryck med ett mjölat finger en grop i varje bulle. Fyll hålen med mandelmassefyllningen. Låt bullarna jäsa övertäckta ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ugnen cirka 10 minuter.
- Rör samman florsocker och flädersaft. Färga glasyren grön och ringla den över bullarna.
Publicerat den
27 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar