Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äggakaka med äpple i calvados

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Äggakaka eller ”aggakaga” som min skånska mormor Edla skulle sagt, är en riktig klassiker som här serveras med sötsyrliga äpplen och glass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Äggakaka: Vispa äggulor, honung och vaniljsocker. Vänd i mjölet. Tillsätt vispad grädde och sedan vispade äggvitor i smeten. Häll upp i ugnsfasta smorda portionsformar. Grädda i ugn på 175°C, ca 25–35 minuter.
  2. Äpple i calvados: Blanda socker, vatten och vaniljstång i en kastrull. Koka upp och sjud ett par minuter. Dra av kastrullen från plattan och tillsätt calvados. Skala och skär äpplena i klyftor och lägg i dem. Låt allt sjuda ett par minuter. Sätt på lock och låt svalna. Tillsätt limeskal och saft.
  3. Tillbehör: Servera äggakakan med äppelklyftor och en kula vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.