Äggakaka eller ”aggakaga” som min skånska mormor Edla skulle sagt, är en riktig klassiker som här serveras med sötsyrliga äpplen och glass.
Instruktioner
- Äggakaka:
Vispa äggulor, honung och vaniljsocker. Vänd i mjölet. Tillsätt vispad grädde och sedan vispade äggvitor i smeten. Häll upp i ugnsfasta smorda portionsformar. Grädda i ugn på 175°C, ca 25–35 minuter.
- Äpple i calvados:
Blanda socker, vatten och vaniljstång i en kastrull. Koka upp och sjud ett par minuter. Dra av kastrullen från plattan och tillsätt calvados. Skala och skär äpplena i klyftor och lägg i dem. Låt allt sjuda ett par minuter. Sätt på lock och låt svalna. Tillsätt limeskal och saft.
- Tillbehör:
Servera äggakakan med äppelklyftor och en kula vaniljglass.
Publicerat den
1 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar