Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotfruktssallad på höjden med Chévre, Honungsstekta Äpplen och Blomkålscréme

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Vegetarisk, vacker och grymt god. Passar både som förrätt och huvudrätt. Bild kommer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva rödbetor och potatisar i lite mindre än centimetertjocka skivor. Lägg dem på en plåt och salta och peppra. Ugnsbaka på 200 grader tills de är mjuka och fina.
  2. Under tiden, dela det halva blomkålshuvudet i småbitar och koka upp i mjölk tillsammans med färsk timjan. Stavmixa till bra konsistens.
  3. Skiva ett litet äpple och stek i smör och honung tills det är mjukt. Rosta solrosfrön i en panna.
  4. Varva rödbetsskivor, chévreskivor (smälter fint mellan de varma rotfrukterna), potatisskivor och äppelskivor. Det ska vara två skivor av allt på varje skyskrapa. Servera med machésallad, rostade solrosfrön och blomkålscréme.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.