Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grovt bröd med äpple och youghurt.

(14 kommentarer)  
Grovt bröd med äpple och youghurt. Grovt bröd med äpple och youghurt.
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Gott, nyttigt och lättbakat. Vårt favoritbröd!

Ingredienser

Instruktioner

Blanda alla torra ingredienser väl i en stor bunke. Blanda sedan i rivet äpple, youghurt och honung. Rör om väl och klicka ut i två bakpappersklädda avlånga formar. Grädda längst ner i ugnen, 175*, 80 min. Brödet går utmärkt att frysa in i mindre bitar. Man kan ju också göra halv sats= ett bröd.

Liknande recept

Kommentarer (14)

  • trissmamman 20 oktober 2008

    Så lätt bakat och så gott!!! Barnen älskar brödet. Tack för receptet.

  • ellyann 15 december 2008

    Har precis bakat detta bröd och det var både lätt och mycket gott.

  • jzw0010 18 januari 2009

    Supergott! Introducerade detta recept för familjen i julas och alla föll pladask!! Det blev det nya favorit brödet för hela familjen.

  • morsan123 21 januari 2009

    Jättegott bröd, jag tog i torkad aprikos eftersom jag bara hade två äpplen, det här kommer jag att göra fler gånger. MVH morsan 123

  • zunko 30 januari 2009

    väldigt lätt att baka och verkligen jättegott. perfekt att man kan frysa in det!

  • MammaIrene 19 mars 2009

    Jättegott nyttigt bröd, jag bytte ut bikabonaten mot dubbla mängden bakpulver för jag tycker inte om bikabonatsmaken, men detta är ett lättgjortg jättegot bröd som jag kommer göra ganska ofta! Tack!

  • saragu 26 januari 2010

    Gott o saftigt bröd, verkligen lättbakat. Tack :)

  • cecilialindehag 7 september 2010

    God smak på brödet, som däremot blev väldigt tungt och kompakt, nästan lite degigt. Ska det vara så, eller gjorde jag fel på någon punkt. Lät det vara lite längre i ugnen än det skulle. Följde receptet, med undantag att jag följde rådet att byta ut bikarbonaten mot bakpulver, då jag inte heller tycker om den smaken.

  • monbjon 7 september 2010

    Brödet är ganska tungt och kompakt! Skall vara så. Kan bli bättre om man inte har så mycket i formen. (Fördela på två fornar kanske). Själv tycker jag om den lite kladdiga konsistensen.

  • monbjon 7 september 2010

    Jag tycker inte heller om smaken av bikarbonat, men den känns inte i det här brödet. Det kanske blir luftigare med bikarbonat!

  • Marmor 30 september 2010

    Ett av de godaste bröd jag nånsin ätit. Kunde inte sluta.... Ett stort plus att det är så himla enkelt att göra

  • AMEK 18 oktober 2010

    Mycket gott bröd som även fick ovationer av mina barn 10 och 13 år. Och då är de som de flesta andra barn ganska reserverade när det serveras grovt bröd. Kanon! Har bakat det flera gånger denna månad.

  • windebo 2 december 2010

    underbart gott!

  • isab1l 10 oktober 2014

    Helt smaklöst men endå gott då man känner en hint av solrosfröna samt att ytan är krispig och god. För de som vill att bröd ska ha smak och inte enbart en funktion som mättar rekommenderas inte detta recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.