Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grovt enkelt bröd

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Ett nyttigt bröd som är supergott. Det är lätt att göra, man rör ihop degen kall, ställer degklumpen i kylen och gär limporna på morgonen. Nu blir det nyttigt grovt bröd på morgonen, ialla fall till helgen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 grader, ca 30-45 minuter. .
  2. Rör ut jästen i kallt vatten och tillsätt mjölk. Tillsätt därefter övriga ingredienser och arbeta samman degen.
  3. Täck över degen och låt den jäsa i kylskåpet över natten. Forma degen till två bröd och låt dem jäsa ytterligare 1 timme.
  4. Pensla bröden med ägg eller mjölk Bröden gräddas i ca 1 timme. Lyft brödet, så känner man om det är degtungt eller klart. Är du osäker så känns det tungt/degit om det inte är klart

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • flabban 21 november 2008

    Jag bakade ut degen samma dag. Lät degen jäsa 1 timme i bunken innan jag bakade ut till limpor, för övrigt följde jag receptet. Det funkade det med. Enligt receptet: "2 bröd". Jag fick 3 st helt fantastiska limpor. Tack för ett bra recept,

  • MammaIrene 3 februari 2009

    Jättegott bröd! Toppenbra att bara behöva forma limporna på mogonen....... Riktigt gott var det, och nyttigt... Jag bytte faktiskt ut 3 dl av vetemjölet mot 2 dl dinkelmjöl och 1 dl kli Tack för ett bra recpet!

  • malinapelqvist 29 april 2009

    hej brödet är inte så nyttigt eftersom det är socker i mvh malin

  • diddi1963 31 maj 2009

    Den lilla mängden socker äts upp under jäsningen....

  • MatmammaSara 20 oktober 2009

    Goda, saftiga bröd som var enkla att göra! Vi har ätit det till både thai soppa och köttsoppa. Mums!

  • Lennart_58 9 november 2009

    Ja bröd är alltid bröd, men det här var lite utöver det vanliga. Väldigt gott, tack så mycket o 5 fina poäng.

  • gullinger 22 februari 2010

    Detta brödet är nyttigare även fast det är 1msk socker ,nyttigare än det man köper

  • Matelina 31 januari 2012

    ska degen knådas eller bara blandas snabbt?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.