Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkelt bröd på surdeg

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar 15 minuter
Skriv ut

Jag brukar dubbla satsen när jag använder hushållsassistent. Linfrö är gott i brödet, men jag brukar ta vad jag har hemma. Eller byta ut det mot mjöl.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1 Blanda dagens ingerdienser i degbunken. Låt stå plastövertäckt i 10-12 timmar.
  2. Dag 2 Häll i olja, vatten och salt och rör om. Blanda i nästan allt mjöl och arbeta degen några minuter. Jäs 30 minuter. Stjälp upp degen på bakbordet och knåda degen slät. Dela sedan den i två limpor som du låter jäsa på bapappersklädd plåt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Grädda på näst nedersta falsen i ca 20 minuter. Låt svalan under duk på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.