Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftigt bröd med äpple eller rödbetor

(12 kommentarer)  
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Mycket gott bröd som kan göras både på äpplen eller med färska rödbetor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ger 2 limpor eller 24 småbröd
  2. Lägg grahamsmjöl och havregryn i bakbunken. Häll det varma vattnet över och låt stå en stund. Detta gör att det inte smular lika mycket om brödet. Riv äpplen/rödbetor grovt och blanda ner. Rör ut jästen i det ljummna vattnet. Blanda i salt och sirap. Rör ner detta i grahamsblandningen. Till sist blandas vetemjölet i. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
  3. Ta upp degen och arbeta degen på bakbordet. Baka ut till två limpor och lägg i teflonformar eller forma 24 st portionsbröd eller 12 st minibaguetter. Låt jäsa övertäckt i ytterligare 30 minuter.
  4. Grädda portionsbröden och baguetterna i 225 grader varm ugn 10-15 minuter. Limpan gräddas i 175 grader varm ugn ca 30-40 minuter (beror på din ugn). Ta ut och pensla med varmt vatten och låt kallna på galler under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (12)

  • SaLeia 16 juli 2008

    Fantastiskt saftigt gott bröd.. jag la till lite vallmofrön på toppen, inte dumt alls. Tack för mycket BRA brödrecept.

  • Maraya 1 september 2008

    Hej ! Låter jätte gott detta brödet. Jag ska baka det i eftermiddag, återkommer när jag har smakat det. Ska bli pännande =). Ha en bra dag !

  • mandatter 26 september 2008

    Hej! Tack för ett jättegott bröd! Lätt att baka och det var försvinnande gott;=) Barnen älskade detta bröd.

  • Okänd 10 oktober 2008

    Mycket gott bröd!

  • MammaLena 24 oktober 2009

    Har skrivit ut detta recept för att eventuellt baka det i helgen eller under höstlovet nästa vecka. Har en massa äpplen på tomten som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med. Så jag tänkte prova med äppelvarianten. //Lena

  • sikaal 25 oktober 2009

    Kul med rosa limpor :-D Jag använde alltså rödbetor. Annorlunda men goda, en 4:a MVH Lena

  • emizan 10 augusti 2010

    Något av de godaste bröd jag ätit, väldigt saftigt! Gjorde det med äpplen, men hade även i valnötter,solrosfrön,linfrön och 4-kornskross. MYCKET gott. Tack för receptet!! /Emilia

  • farmoringer 18 september 2010

    Det här blev ett gott bröd. Jag använde äpplen...

  • Wildstar66 28 mars 2011

    Blev mkt goda, sulade i något för mkt honung vilket gjorde att det blev lite bull smak på dom :) Blir en ny omgång om 2 dagar då dom lär ta slut imorgon.

  • thessan385 23 augusti 2011

    Idag bakade jag dessa frallor med rödbetor! De blev supergoda! Jag gjorde större frallor...så det blev 12 st. Jättesaftiga och roliga till färgen! (hade även i lite råg och vetekross). Kommer verkligen att göra om dessa! Mamma kommer på besök idag. Hon kommer älska dom! En MKT stark 4 från mig!

  • boklunden 26 september 2011

    Bakade dessa bröd igår och de blev mycket saftiga och goda med äpple i. Hade i nte grahamsmjöl hemma utan använde ljust lantbrödsmjöl istället med bra resultat. Detta bröd kommer jag absolut att baka igen. Tack för ett bra recept som håller vad det lovar.

  • katbeghan 6 oktober 2015

    Provade att baka dessa med rödbetor igår, mycket goda och saftiga. Och kommer att göras flera gånger då jag har mycket rödbetor i trädgårdslandet... Kul färg! Gjorde 24 små bullar och hade ca 2 dl vätska till att lösa jästen i. Passar på att lägga upp en bild på mina bullar

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.