Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläderkyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Underbart saftig och god kyckling med smak av fläder. Det behövs inte mycket grädde för att ge en rund smak åt en sås. Undersökningar visar att de flesta inte känner skillnad om det är mer eller mindre grädde i en sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i 6 eller 8 bitar, ta bort skinnet och salta och peppra. Skala löken och skär den i klyftor och hacka morötterna.
  2. Bryn snabbt kycklingbitarna i olja eller margarin i en gryta och lägg i löken och morötterna att steka med. Häll på vitt vin, lägg i pepparkorn och rosmarin och späd med ca 2 dl vatten.
  3. Koka kycklingen under lock ca 20 minuter, smaksätt med flädersaften och koka ytterligare ca 20 minuter.
  4. Vispa ihop grädde, mjöl och en skvätt buljong och red skyn.
  5. Servera fläderkycklingen med kokt ris och blandad sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.