Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flammkuchen

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Flammkuchen kommer ursprungligen från Alsace i Frankrike, men äts också i sydvästra Tyskland, där jag upptäckte maträtten. Passar utmärkt som ensamstående rätt, tilltugg, eller som en del av en buffé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 250 grader
  2. Blanda mjöl, olivolja, salt och vatten och arbeta degen i assistent eller för hand tills degen är smidig och slät. Dela sedan upp den i 4 delar. Kavla ut delarna för sig till väldigt tunna plattor.
  3. Blanda creme fraiche med en skvätt pressad citron och några nypor svartpeppar. Smeta sedan ut detta på degen. Toppa med gul lök i ringar och bacon.
  4. Sätt in i ugnen och grädda tills degen blivit så knaprig som möjligt, ca 10 min. Bör ätas direkt. Grädda nästa under tiden du äter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.