Mjuka, gräddiga frestelser.
Instruktioner
- Smörj en 21x11 cm brödform lätt med olja.
Täck bottnen med smörpapper så att det täcker över två sidor.
- Lägg florsocker, 2 matskedar kokosflingor, sirap, mjölk, smör och ingefära i en tjockbottnad kastrull. Rör om på låg värme utan att koka tills blandningen är jämn och sockret har löst sig. Borsta bort blandningen från kanterna på insidan av kastrullen med en blöt bakpensel.
- Koka upp smeten. Koka utan omrörning i 8 minuter eller tills smeten når temperatur av 115 grader på en knäcktermometer.
Låt blandningen svalna något, häll i vaniljsockret och vispa med elvisp tills blandningen börja tjockna och ser krämig ut.
- Häll ner fudgen i formen.
Jämna till ytan och strö över kokosflingor.
Skär i 16 bitar när fudgen har stelnat.
Publicerat den
24 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar