Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Födelsedagskrans

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Vetekrans med bakpulver

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör eller margarin vitt med socker och ägg.
  2. Blanda mjölet med kryddor, bakpulver, russin, apelsinskal och mald sötmandel.
  3. Tillsätt mjölken lite i taget till äggsmeten och gärna omväxlande med mjölblandningen tills allt är väl blandat.
  4. Forma smeten till en krans direkt på smord plåt och med hjälp av två skedar.
  5. Pensla kransen med ägg och strö på pärlsocker och mandel.
  6. Grädda den 20-30 minuter i 225-250 grader. Se till att kransen inte blir för mörk i kanterna. Reglera värmen och känn efter med en sticka att brödet är genomgräddat.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.