De här kakorna ser avancerade ut men är väldigt enkla att göra.
Instruktioner
- Vispa smör och ocker mjukt med elvisp. Tillsätt ägg, vaniljsocker och mjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Plasta in degen och låt vila i kylskåp i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 180 grader i god tid.
- Kavla ut degen till en tjocklek på 2 mm på mjölat bakbord och stansa ut 40 hjärtan med kakmått. Stansa i mittten ut ett litet hjärta eller en cirkel på hälften av kakorna.
- Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 10-15 minuter, beroende på storlek. Kakorna skall inte få färg. Låt svalna helt.
- Pressa sylten genom en finmaskig sil. Bred ut ca 1 tesked sylt på varje bottenkaka och lägg genast på en toppkaka så att sylten syns i hålet. Låt sylten stelna, pensla kanterna runtomkring med lite vatten och pudra florsocker på dem.
Publicerat den
12 oktober 2011
Skriv kommentar