Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fönsterkakor

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

De här kakorna ser avancerade ut men är väldigt enkla att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa smör och ocker mjukt med elvisp. Tillsätt ägg, vaniljsocker och mjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Plasta in degen och låt vila i kylskåp i ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 180 grader i god tid.
  3. Kavla ut degen till en tjocklek på 2 mm på mjölat bakbord och stansa ut 40 hjärtan med kakmått. Stansa i mittten ut ett litet hjärta eller en cirkel på hälften av kakorna.
  4. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 10-15 minuter, beroende på storlek. Kakorna skall inte få färg. Låt svalna helt.
  5. Pressa sylten genom en finmaskig sil. Bred ut ca 1 tesked sylt på varje bottenkaka och lägg genast på en toppkaka så att sylten syns i hålet. Låt sylten stelna, pensla kanterna runtomkring med lite vatten och pudra florsocker på dem.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.