Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransbrödbullar

 
  • Serverar: 25 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Dessa receptet har jag fått av min mamma, väldigt goda bullar..Tack Mamma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen och lägg i en bunke. ¨ Smält margarinet och häll i vatten, blanda med jästen när det är 37º.
  2. Tillsätt salt och socker (Vill man kan man tillsätta ett ägg som gör att degen blir smidigare). Häll i ca 13 dl av vetemjölet. Arbeta degen kraftigt, tillsätt mer vetemjöl om det behövs.
  3. Låt degen jäsa ca 40 minuter. Dela degen i 25 bitar och gör bullar av dem. Låt dem jäsa på plåten i ca 30 minuter.
  4. Pensla med ägg och häll på vallmofrö, ost eller dylikt.
  5. Grädda i 225-250 grader i ca 8 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.