Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Franskt ris à l´amande

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Ris à la malta är en klassiker. Här är en fransk variant med mandel och körsbärssylt. Det är alltid kul att variera sig lite.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp riset med vatten enligt förpackningens anvisningar. Späd med mjölken och koka till risgrynsgröt. Låt den svalna.
  2. Skålla, skala och hacka mandeln grovt. Vispa grädden tills den är tjock.
  3. Rör ner hackad mandel, strösocker och vaniljsocker i gröten. Rör till sist ner den vispade grädden.
  4. Häll upp desserten i portionsglas. Servera med körsbärssylt eller en körsbärskompott.

Kommentarer (1)

  • fredrikopetra 1 december 2009

    Lite dansk som jag är i blodet så måste jag bara..... men trots att namnet låter franskt så är den väldigt dansk. Ha det gott i jul Fredrik

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.