Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frukostfras

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En lång skön helgfrukost får extra guldkant med hemmagjord smulig müsli i filskålen. Mitt frukostfras liknar Start med härliga kripsiga bitar av rostad havre, men är nyttigare med massor av fibrer och frön och bara lite honung. Receptet innehåller en lång rad ingredienser, men låt inte det avskräcka dig, för det är bara att byta ut om det är något du inte tycker om eller inte har hemma. Vetegroddarna kan t.ex. ersättas av mer kruskakli eller vetekli, nötterna kan ersättas av solrosfrö eller mandel och den torkade frukten kan uteslutas

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp havregryn, grahamsmjöl, kruskakli, linfrö, vetegroddar och kanel i en stor bunke och blanda. Hacka hasselnötterna grovt och blanda ner i grynen. Tillsätt matoljan, honungen och vattnet och rör ihop till en smulig massa. Häll ut blandningen i en stor bakplåtspappersklädd långpanna. Rosta müslin i mitten av ungen i 225 grader i 20-25 minuter eller tills allt blivit jämnbrunt och frasigt. Rör runt i blandingen då och då så att det blir jämnt rostat. Låt svalna och hacka eventuellt den torkade frukten i mindre bitar. Blanda ner frukten och låt gärna müslin stå framme och torka helt över natten.
  2. Förvara torrt och njut tillsammans med fil yoghurt eller mjölk.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.