Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktboll

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Vit choklad gör de här bollarna med aprikoser och nötter lite lyxigare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rosta hasselnötterna på en plåt i mitten av ugnen ca 10 minuter, tills skalet blivit mörkt och nästan flagnar av. Låt svalna lite och gnugga av skalet med en kökshandduk.
  2. Rosta 1 dl av kokosen i en torr och het stekpanna. Låt svalna.
  3. Mixa den orostade kokosen med övriga ingredienser i en matberedare till en jämn smet. Tillsätt ev lite vatten. Forma till runda bollar och rulla i den rostade kokosen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.