Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Furusundslåda

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En härlig strömmingsrätt med allt i en form.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och skiva potatisen. Hacka löken grovt och strimla purjon. Lägg potatisskivorna tillsammans med lök och purjolök i en smord ugnssäker form. Fördela kaviar på strömmingens köttsida och rulla ihop med skinnsidan utåt. Lägg rullarna i formen. Salta och peppra. Blanda grädde och tomatpuré och häll över formen. Strö över riven ost. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. TIPS: Lådan kan frysas, antingen ogräddad eller färdig. I stället för kaviar tar du ansjovis, dill eller gräslök.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.