Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyrstekaka

 
Skriv ut

Norsk kaka som verkligen smakar "furstligt".Ett riktigt bekvämrecept är det också, för mandeln behöver inte skållas och skalas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör margarin och socker poröst. Tillsätt ägget och sist vetemjölet blandat med bakpulvret. Smörj en rund form och tryck ut degen i formen. Spar lite till remsor ovanpå kakan. Se till att degen kommer en bit upp på kanterna i formen. OBS Är degen kladdig att arbeta med så låt den stå kallt att stelna en stund.
  2. Till fyllningen mals mandeln (den behövs inte skållas och skalas) och blandas med florsocker och vatten. Bred massan över degen i formen. Sporra ut stänger av resterande deg och ruta kakan med dessa.
  3. Grädda i 200 grader ca 30 min eller tills kakan verkar genomgräddad och har fin färg.
  4. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.