Norsk kaka som verkligen smakar "furstligt".Ett riktigt bekvämrecept är det också, för mandeln behöver inte skållas och skalas.
Instruktioner
- Rör margarin och socker poröst. Tillsätt ägget och sist vetemjölet blandat med bakpulvret.
Smörj en rund form och tryck ut degen i formen. Spar lite till remsor ovanpå kakan.
Se till att degen kommer en bit upp på kanterna i formen.
OBS Är degen kladdig att arbeta med så låt den stå kallt att stelna en stund.
- Till fyllningen mals mandeln (den behövs inte skållas och skalas) och blandas med florsocker och vatten.
Bred massan över degen i formen.
Sporra ut stänger av resterande deg och ruta kakan med dessa.
- Grädda i 200 grader ca 30 min eller tills kakan verkar genomgräddad och har fin färg.
- Lycka till!
Publicerat den
19 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar