Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Geijerska tuppkakan

(3 kommentarer)  
Geijerska tuppkakan Geijerska tuppkakan
Skriv ut

En jättegod kaka med lustigt namn. Kakan blir tung , seg och mäktig och kan med fördel serveras med en klick vispgrädde och färska bär. OBS! den skall inte vispas utan endast röras ihop.

Ingredienser

Instruktioner

Rör ihop ägg, socker och smält matfett. Vispa inte! Tillsätt mjölet, rör om väl. Häll smeten i en välsmord och bröad form, gärna med löstagbar botten. Strö över mandeln. Grädda i nedre delen av ugen, 200 grader, 20-25 minuter.

Kommentarer (3)

  • ELVYIREN51 2 mars 2009

    Denna kakan bakade svärmor för 20 år-sedan men receptet fick vi aldrig. Min man blev så glad att jag hade hittat ditt recept. Det smakade precis som hennes. Jag håller med dig lite seg ,mäktig , men jättegod till kaffet. Med vänlilig hälsning från / Irén

  • magnussonelin 2 april 2010

    Med lite färska bär och grädde eller vaniljkesella blir den supergod!

  • soipar 24 oktober 2011

    Detta recept har försvunnet ur min samling,underbart att få receptet på nytt. Detta är ett gammalt recept, men ack så god Kladdkaka utan shoklad

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.