Gillar du getost så måste du prova detta. Åt detta idag på en avtackning.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 110°C. Skär bort vitmöglet runt om getosten. Häll vispgrädden i en kastrull. Tillsätt getost, rosmarinkvist och vitlök. Värm tills osten har smält. Rör ner honung och smaka av med salt och peppar. Låt svalna.
- Rör ut maizenamjölet med lite vatten. Blanda ner i smeten, tillsätt äggvitor och sila av allt i finmaskig sil. Smörj 6 portionsformar väl, t ex kokotter. Fördela smeten i formarna och ställ dem i en ugnsfast form med höga kanter.
- Häll i varmt vatten till vattenbad. Ställ in formen i ugnen och grädda i ca 30 min eller tills de stelnat när man vickar på dem.
- Låt formarna svalna i minst 10 minuter. Lossa dem från kanten med en kniv och stjälp upp dem eller servera dem i sin form.
Publicerat den
11 juni 2008
Skriv kommentar