Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Getcheesecake

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Gillar du getost så måste du prova detta. Åt detta idag på en avtackning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 110°C. Skär bort vitmöglet runt om getosten. Häll vispgrädden i en kastrull. Tillsätt getost, rosmarinkvist och vitlök. Värm tills osten har smält. Rör ner honung och smaka av med salt och peppar. Låt svalna.
  2. Rör ut maizenamjölet med lite vatten. Blanda ner i smeten, tillsätt äggvitor och sila av allt i finmaskig sil. Smörj 6 portionsformar väl, t ex kokotter. Fördela smeten i formarna och ställ dem i en ugnsfast form med höga kanter.
  3. Häll i varmt vatten till vattenbad. Ställ in formen i ugnen och grädda i ca 30 min eller tills de stelnat när man vickar på dem.
  4. Låt formarna svalna i minst 10 minuter. Lossa dem från kanten med en kniv och stjälp upp dem eller servera dem i sin form.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.