Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

GI-bullar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Lätta att göra, goda.

Ingredienser

Instruktioner

Rosta solroskärnor och pumpakärnor i en torr stekpanna. Värm vattnet fingervarmt, smula ner jästen i en degbunke, tillsätt vattnet. Tillsätt oljan, honungen, saltet och linfröna. Blanda ner rågmjölet, dinkelmjölet och vetemjölet. Arbeta samman till en deg, i slutet av knådningen, blanda ner de rostade frökärnorna. Täck degen, låt vila i bunken ca 45 minuter. Knåda lätt på bakbordet, forma till en längd och skär upp i mindre bitar, rulla bullar. Blanda pumpakärnor, solroskärnor och linfrö till garneringen, pensla med vatten och doppa dem i fröblandningen, låt jäsa till knappt dubbel storlek ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 º. Grädda de färdigjästa bullarna mitt i ugnen ca 6 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • keron 7 september 2008

    Väldigt gott och knaprigt bröd. Väldigt mjukt och saftigt blev det också =) Kommer att göras om men ska då lägga i lite mer mjöl under första degknådningen, blev väldigt kladdig efter jäsning.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.