Instruktioner
Rosta solroskärnor och pumpakärnor i en torr stekpanna.
Värm vattnet fingervarmt, smula ner jästen i en degbunke, tillsätt vattnet.
Tillsätt oljan, honungen, saltet och linfröna.
Blanda ner rågmjölet, dinkelmjölet och vetemjölet.
Arbeta samman till en deg, i slutet av knådningen, blanda ner de rostade frökärnorna. Täck degen, låt vila i bunken ca 45 minuter.
Knåda lätt på bakbordet, forma till en längd och skär upp i mindre bitar, rulla bullar.
Blanda pumpakärnor, solroskärnor och linfrö till garneringen, pensla med vatten och doppa dem i fröblandningen, låt jäsa till knappt dubbel storlek ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 º.
Grädda de färdigjästa bullarna mitt i ugnen ca 6 minuter.
Väldigt gott och knaprigt bröd. Väldigt mjukt och saftigt blev det också =) Kommer att göras om men ska då lägga i lite mer mjöl under första degknådningen, blev väldigt kladdig efter jäsning.