Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

GI-Chokladtårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Något nyttigare och mer hälsosamt för själen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smör och choklad tillsammans på svag värme. Vispa äggulorna luftiga.
  2. Blanda gulorna med sötningsmedel, den malda mandeln och smör-chokladblandningen. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd försiktigt ner vitorna i chokladsmeten.
  3. Häll smeten i en smord kakform. Grädda i 175 grader i 20-25 minuter. Servera med vispad grädde och ev hallon.
  4. Tips 1: grädda kakan kortare tid, ca 15 min, så får du en nyttig kladdkaka!
  5. Tips 2: Smält 20 g mörk choklad, bred den på den nygräddade kakan, strö på kokos.

Kommentarer (1)

  • lena4 17 oktober 2011

    Supergod till födelsedagstårta. Smälte mörk mintchoklad och kokos på. Blev mycket omtyckt. En femma i betyg.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.