Gör en härlig smulpaj av den klassiska desserten Gino!
Receptet kommer från boken Smulpajer.
Instruktioner
- Pajskal:
- Värm ugnen till 200 grader.
- Skär smöret i tärningar. Blanda hastigt ihop alla ingredienser till pajskalet och lägg degen i en plastpåse.
- Låt den vila cirka 1 timme i kylen, kavla sedan ut den och fodra en pajform som är cirka 28 centimeter med den utkavlade degen.
- Nagga botten med en gaffel och sätt in formen i 1 timme i frysen.
- Värm ugnen till 200 grader och grädda pajskalet i cirka 10 minuter, ta sedan ut formen och höj temperaturen till 225 grader.
- Fyllning:
Fördela den rivna mandelmassan över det färdiggräddade pajskalet.
- Skala och kärna ur frukterna och skär dem i skivor och klyftor. Lägg frukten på mandelmassan och strö över den rivna vita chokladen.
- Grädda pajen i 225 grader i 10-15 minuter eller tills den vita chokladen fått färg.
- Servera med vaniljglass eller vaniljvisp.
Publicerat den
28 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Såååååå god... mums! Uppsakattad av alla vi bjudit.