Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glöggbullar

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut

Matbröd på glöggrester

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i en bunke. Pressa eller mosa potatisarna. Ljumma glöggen, vatten och olja till 37grader. Häll degspaden över jästen och rör tills den smälter. Tillsätt därefter potatis, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig tills degen släpper bunkens kanter. Täck över degen och låt jäsa 30-40 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig med resten av mjölet. Dela i 12 lika stora bitar. Forma dem till runda eller avlånga småbröd. Lägg på smord eller bakplåtspappersbelagd plåt. Låt jäsa i 20-30 minuter under bakduk. Grädda mitt i ugn i 250 grader, i 10-12 minuter eller i varmluftsugn i ca 200 grader i 12-15 minuter. Låt svalna under duk. Går bra att frysa, förvara i plastpåsar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.