Instruktioner
Smula jästen i en bunke.
Pressa eller mosa potatisarna.
Ljumma glöggen, vatten och olja till 37grader.
Häll degspaden över jästen och rör tills den smälter. Tillsätt därefter potatis, salt och det mesta av mjölet.
Arbeta degen smidig tills degen släpper bunkens kanter.
Täck över degen och låt jäsa 30-40 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig med resten av mjölet. Dela i 12 lika stora bitar. Forma dem till runda eller avlånga småbröd. Lägg på smord eller bakplåtspappersbelagd plåt.
Låt jäsa i 20-30 minuter under bakduk.
Grädda mitt i ugn i 250 grader, i 10-12 minuter eller i varmluftsugn i ca 200 grader i 12-15 minuter.
Låt svalna under duk.
Går bra att frysa, förvara i plastpåsar.