Granatäpplen är väldigt goda och lär även vara väldigt nyttiga. Dessutom passar en näve granatäppelkärnor perfekt i söta små muffins.
Ett tips för att få toppiga, stabila muffins är att använda dubbla pappformar eller muffinsplåt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret försiktigt i en kastrull på spisen eller en bunke i mikron. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret. Rör ner det smälta smöret. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner detta i äggsmeten tillsammans med mjölken och citronsaften. Blanda till en jämn smet.
- Dela granatäpplet i fyra klyftor, bryt upp bitarna och pilla ut kärnorna. Lägg en klick smet i botten av varje muffinsform och fördela granatäppelkärnorna ovanpå smeten.
Klicka ut resten av smeten ovanpå kärnorna och grädda i mitten av ugnen.
- Medelstora muffins gräddas i 20-25 minuter och mindre muffins i 15-20 minuter. Låt svalna.
- Rör ihop färskosten med lemon curd och bred över muffinsen. Pilla ut kärnorna ur granatäpplet och strö över glasyren.
Publicerat den
19 maj 2009
Skriv kommentar