Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Granatäppelmuffins

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Granatäpplen är väldigt goda och lär även vara väldigt nyttiga. Dessutom passar en näve granatäppelkärnor perfekt i söta små muffins. Ett tips för att få toppiga, stabila muffins är att använda dubbla pappformar eller muffinsplåt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret försiktigt i en kastrull på spisen eller en bunke i mikron. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret. Rör ner det smälta smöret. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner detta i äggsmeten tillsammans med mjölken och citronsaften. Blanda till en jämn smet.
  3. Dela granatäpplet i fyra klyftor, bryt upp bitarna och pilla ut kärnorna. Lägg en klick smet i botten av varje muffinsform och fördela granatäppelkärnorna ovanpå smeten. Klicka ut resten av smeten ovanpå kärnorna och grädda i mitten av ugnen.
  4. Medelstora muffins gräddas i 20-25 minuter och mindre muffins i 15-20 minuter. Låt svalna.
  5. Rör ihop färskosten med lemon curd och bred över muffinsen. Pilla ut kärnorna ur granatäpplet och strö över glasyren.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.