Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gravlaxtarteletter

 
  • Serverar: 16 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Kan även göras med skinka i stället för lax. Goda på ett buffebord eller som tillbehör till exempelvis soppa. Tarteletterna görs lämpligen i mazarinformar av aluminium med höga kanter.

Ingredienser

Instruktioner

Nyp ihop en pajdeg av smör, vetemjöl och vatten. Slå in den i plastfolie och låta vila i kylen en halvtimme. Tryck ut degen i formarna och nagga botten. Grädda i ugn, 225 grader i 5 minuter. Låt svalna. Skär laxen i strimlor och fördela i formarna. Vispa samman ägg och crème fraiche och häll i formarna. Krydda (var försiktig med saltet, då laxen är ganska salt) och strö över ost och gräslök. Grädda i 20 minuter till de stelnat.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.