Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönkålsrisotto

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En mättande r'tt som mer än väl ersätter såväl julskinka som köttbullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna tills de får färg. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Ånga grönkålen i en kastrull med lite vatten tills den tinat. Värm oljan och hälften av smöret i en gryta, tillsätt löken och stek den sakta tills den mjuknar. Häll i riset och låt fräsa med under omrörning tills det blir glansigt, utan att få färg ca 5 minuter. Slå på vinet och låt det koka in under ständig omrörning. Tillsätt en kopp buljong tillsammans med grönkål och muskot. Rör hela tiden om ordentligt till all vätska sugits upp. Fortsätt så till all buljong har kokat in och riset är genomkokt. Salta och peppra efter smak, blanda i resten av smöret och parmesanosten.
  3. Garnera med citronklyftor och servera genast med extra parmesan och rostade pinjenötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.