- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Det kär är en typisk ligurisk grönsaksrätt som serveras som drinktilltugg eller som tillbehör till kött eller fisk.
Instruktioner
- Skala och skär potatisen i cm stora tärningar.
Koka i ca 7 minuter i lättsaltat vatten.
Låt rinna av i durkslag.
- Dela zucchinin på längden, skrapa ut kärnhuset med en sked.
Skär zucchinin i grova bitar.
Koka i ca 10 minuter och låt rinna av i durkslag.
- Skölj de färdigkokta bönorna i kallt vatten.
Mixa zucchini och bönor i mixer/matberedare tillsammans med olivoljan.
- Sätt på ugnen på 200 grader.
- Riv osten.
Skala och finhacka vitlöken. Hacka persilja.
Blanda zucchiniröran med ost, vitlök, persilja, ägg och grovt hackad basilika.
Vänd ner potatistärningarna.
Tillsätt 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Blanda väl.
- Häll smeten i en smord långpanna, 30*40 cm, och grädda ca 35 minuter i ugnen.
- Låt svalna ochskär upp i fyrkanter.
- Dekorera gärna med ruccola.
Publicerat den
17 september 2008
Skriv kommentar