Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsakslimpa

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Det kär är en typisk ligurisk grönsaksrätt som serveras som drinktilltugg eller som tillbehör till kött eller fisk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär potatisen i cm stora tärningar. Koka i ca 7 minuter i lättsaltat vatten. Låt rinna av i durkslag.
  2. Dela zucchinin på längden, skrapa ut kärnhuset med en sked. Skär zucchinin i grova bitar. Koka i ca 10 minuter och låt rinna av i durkslag.
  3. Skölj de färdigkokta bönorna i kallt vatten. Mixa zucchini och bönor i mixer/matberedare tillsammans med olivoljan.
  4. Sätt på ugnen på 200 grader.
  5. Riv osten. Skala och finhacka vitlöken. Hacka persilja. Blanda zucchiniröran med ost, vitlök, persilja, ägg och grovt hackad basilika. Vänd ner potatistärningarna. Tillsätt 1 tsk salt och 2 krm peppar. Blanda väl.
  6. Häll smeten i en smord långpanna, 30*40 cm, och grädda ca 35 minuter i ugnen.
  7. Låt svalna ochskär upp i fyrkanter.
  8. Dekorera gärna med ruccola.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.