Goda små kakor med florsocker och mandelmassa.
Instruktioner
- Dag 1:
Rör smör och florsocker fluffigt tillsammans med den rivna marsipanen. Tillsätt mjölet och vaniljsockret och rör snabbt ihop till en smidig deg. Ställ degen i kylskåpet en dryg halv timme.
- Dela därefter degen i fyra delar och gör fyra rullar, ca 2,5 cm i diameter. Svep in rullarna i plastfolie och förvara i kylskåp till nästa dag.
- Dag 2:
Vispa ihop ägget och häll upp råsocker på en stor tallrik. Snurra först rullarna i det uppvispade ägget och därefter i råsocker.
- Skär sedan 4–5 mm tjocka skivor och lägg på bakpappersklädd plåt. OBS! Inte för tätt då kakorna flyter ut något.
- Grädda mitt i ugnen i 175° 12–15 minuter. Låt svalna på galler.
Publicerat den
18 november 2008
Skriv kommentar