Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Fajitas som vanligtvis görs med nötkött eller kyckling är synnerligen delikata och kan lätt anpassas för vegetarianer med hjälp av halloumi. Ät fajitasarna helt nygjorda, annars förlorar haloumin sin konsistens.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med marinaden. Stöt vitlök och salt till mos i en mortel. Flytta över moset till en skål, tillsätt övriga ingredienser utom oljan och vispa ihop. Häll ned oljan i en jämn stråle under vispning och fortsätt vispa tills oljan blandats med resten. Skiva haloumin och lägg halloumin i en grund form, häll över så mycket marinad att det täcker och vänd så marinaden täcker runtom.
  2. Skala och skär rödlökarna i halvor och sedan i klyftor. Kärna ur och skär paprikorna i strimlor. Skär squashen i fyra delar på längden och sedan i bitar. Lägg paparika, lök, squash och svamp i en skål, häll över resten av marinaden och blanda väl. Täck över båda formarna och låt dem marinera i kylskåp minst 30 minuter.
  3. Stapla tortillas ovanpå varandra, svep in dem i folie och värm dem i 150 graders ugnsvärme ca 15 minuter. Hetta undertiden upp en wok eller stor stekpanna så den blir riktigt het, lägg i de marinerade grönsakerna inklusive spadet och woka tills spadet avdunstat och grönsakerna blivit gyllenbruna och lätt karamelliserade, ca 20 minuter. Flytta över dem till en värmetålig form, täck över formen och håll den varm i ugnen.
  4. Låt halloumin rinna av och kasta marinaden. Lägg skivorna i ett lager i stekpannan eller woken. Stek på måttlig värme i ca 10 minuter tills skivorna är gyllenbruna, vänd dem efter halva tiden.
  5. Servera tortillas, grönsaker och ost var för sig, låt matgästerna plocka ihop sina fajitas själva. Man lägger en varm tortilla på tallriken, placerar en sked grönsaker på ena halvan samt halloumin ovanpå. Vik den tomma tortillahalvan över fyllningen och vik in hörnen undertill.
  6. Servera med guacamole, salsa och massor av gräddfil, créme fraiche eller matlagningsyoghurt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.