Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinad till kyckling

Kyckling är en favoriträtt hos många! Och det är verkligen inte så konstigt, en bra tillagad kyckling smälter verkligen i munnen. Med en god marinad till kycklingen får du en fantastisk smakupplevelse då kycklingen gärna suger åt sig av alla goda kryddor och safter i marinaden. Om du vill dra ner på det röda köttet är marinerad kyckling ett minst lika gott alternativ till sommarens grillmiddagar, men självklart går det också lika bra att göra en marinerad kyckling i ugn om vädret inte lämpar sig för grillning. Prova till exempel att göra en marinad med citron till kycklingen, eller varför inte honung, eller både och? Du kommer hur som helst inte att bli besviken!


Blanda ihop alla ingredienser till en slät sås och pensla köttet/kycklingen och låt stå några timmar i kylskåp. Grilla!...

5 min
4-6

Snitta kycklingen och ansa bort oönskat fett. Blanda ihop marinaden i en bunke och lägg ner kycklingen. Vänd då och då och låt kycklingen marineras i minst 3 timmar. Grilla sedan kycklingen, men vä...

2-4
9

175 graders ungsvärme, mittenfalsen, ca 60 minuter. Smält smöret i en kastrull, blanda ner kryddorna och fräs dem lite försiktigt. Ha i colaroitsojan, vispa så allt löser sig. Torka av kycklingen o...

1 h 20 min
4-6
8

Blanda Soja och Sweetchilisås i en bunke. Skär upp kycklingfiléerna i bitar och lägg ner i soja och sweetchili marinaden. Låt stå i 20-30 min. Woka grönsakerna krispigt gärna med lita cayennpeppar o...

30 min
4
3

Torrblanda kryddorna med kycklingen i en bunke. Häll på filmjölk. Låt stå minst 2 timmar i kylen med lock. Blanda alla ingredienser som tillhör mjölblandningen. Värm upp frityrolja i en stor tjo...

2 h
3-4
2

Vill du laga som i Indien väljer du lammkött och låter marinera ordentligt. Det här är en rätt du kan förbereda i god tid. De färdigmarinerade ogrillade spetten håller 3-4 dagar i kylskåp och kan ocks...

4
2

Marinering: Om filéerna är stora, dela dem först på mitten sedan även på bredden, så att de blir tunna. Blanda riven ingefära och pressad vitlök i en bunke. Häll över citronolja, en skvätt soja och...

4
2

Marinad: Riv skal från citronen och limen och lägg i en skål. Häll sedan i olivoljan och sweet chilisåsen, pressa saften ur ena halvan citron och lime. Krydda med vitpeppar och persillade. Dela k...

40 min
4-5
1

Rör samman marinaden från påsen, salt och grillkryddan. Lägg kycklingen i en plastpåse och häll över marinaden, se till att att hela kycklingen får marinad. Låt ligga ca 1 timme, vänd runt kycklingen...

4-5
1

Skölj alla örtkryddor och hacka dem grovt. Skala de båda löksorterna och hacka dem fint. Kärna ur och strimla chilin. Strimla citronskalen. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar. Blanda samman alla i...

1 h 15 min
4
1

Finhacka chilin och blanda ingredienserna till marinaden. Tärna kycklingen och låt marinera i 15 minuter. Tärna formfranska och bryn i stekpanna till krutonger. Blanda alla ingredienser till...

30 min
4-6

Sätt ugnen på 200 grader Klyfta poltatis och buntlöken. Skär morötterna i små runda skivor. Skär paprikan i bitar. Smält smöret, häll i resten av potatismarinaden och fräs på ingefäran. Blanda nu med...

1 h
3-4

Sätt ugnen på 275 grader. Börja med att ta fram en skål till marinaden och häll i olivoljan. (Skålen ska vara tillräckligt stor för att rymma kycklingen). Skala vitlöken och pressa ner den i oljan...

2 h
6-8

Lägg kycklingen i en liten form. Blanda soja, olivolja och sweet chilisås och häll över kycklingen. Vänd köttet så att alla sidor täcks av marinaden. Låt stå ca 10 minuter. 2. Ta upp kycklingen ur...

4

Skär kycklingköttet i bitar. Blanda i en plastpåse farinsocker, salt, vitlök, salladslök, habanero, paprikapulver, kryddpeppar, ingefära, lime och rom. Lägg i kycklingbitarna och blanda om väl. Knyt i...

4

1. Skär kycklingfilén i strimmor och lägg i en skål. 2. Blanda resten av ingredienserna till marinaden och häll över kycklingen. Blanda väl. Ställ i kylskåp och låt marinera i ca 3 timmar. 3. Sätt u...

4

Börja med såsen som gärna får stå och gotta till sig ett par timmar i kylen före servering. Finhacka oliverna, rödlöken och paprikan. Blanda crème fraiche och majonnäs med citronsaften, rör ner lite...

1 h
4

Tärna quornfiléerna och skiva bananen i 1 cm tjocka bitar och lägg allt i en rostfriskål. Pressa en limefrukt Blanda fisksåsen, limesaften och socker i en rostfri (eller glas) skål. Vispa tills...

15 min
2

1. Marinera kycklingen och ställ in i ugnen i cirka 30 minuter. 220 grader 2. Skär upp och stek gul lök. 3. Skär kycklingen i fina skivor blanda kycklingen med löken, låt svalna. 4. Blanda fä...

45 min
4

Skiva kycklingen tunt och lägg strimlorna i en marinad av övriga ingredienser Låt kycklingen stå och dra i kylen i en halvtimme. Fräs i stekpannan tills kycklingen är genomstekt. Tsatziki Riv gu...

1 h
4
3

Marinad: Hacka vitlöken och blanda ihop det med grillkryddan och oljan. Ta fram en bunke elelr skål och blanda ihop marinaden med kycklingen så att hela kycklingen får marinaden på sig, snåla int...

40 min
1-5
3

Sätt ugnen på 200° Blanda citron, rapsolja, vitlök, timjan, salt och peppar i en stor plastpåse.Lägg ner kycklingbenen och gnid runt marinaden. Knyt till och låt kycklingen marinera under tiden du...

4
2

Sätt ugnen på 225 grader. Putsa kycklinfileerna och lägg i en ugnsfast form. Skala och finhacka löken. Blanda soja, olja, chilisås och pressa i vitlöken. Smaka av med svartpeppar. Häll blan...

40 min
4
1

Skölj och torka av kycklingfiléerna. Dela varje i två–tre bitar och lägg dem i en bunke. Pressa över citron, riv över ingefära och strö på skalad och finhackad vitlök. Blanda väl och låt köttet ma...

4
1

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.