Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ungsgrillad kyckling med ungsrostad potatis

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En mycket god kyckling tallrik. En ren hit bland vänner och familj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader Klyfta poltatis och buntlöken. Skär morötterna i små runda skivor. Skär paprikan i bitar. Smält smöret, häll i resten av potatismarinaden och fräs på ingefäran. Blanda nu med potatisblandningen. Häll på bakplåtspapper i djup plåt. Fördela nu ut oliver, kapris. In med plåten i ugn. Låt stå 10 min
  2. Kycklingmarinad: Smält smöret, blanda i resterande ingredienser. Penslas på torr kyckling. Krydda kycklingen med lite grillkrydda. Lägg kycklingen på galler och lägg in i ugn tillsammans med potatisen efter att potatisen legat inne i 10 min. Låt stå 15 min. Ta ut kycklingen och pensla på ett lager marinad till. Ställ in i ugn 15 min till. Tips. Blanda potatisblandningen och flytta ner i ugn samtidigt som du ställer in kycklingen första gången.
  3. Lägg kycklingen på salladen, serveras med eller utan sötsur sås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.