Läskig tårta med spökmaränger.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Kakan ska vara lite lös i mitten.
- Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan. Hacka chokladen, rör ner och låt smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme. Bred den över kakan. Låt stå kallt minst 1 timme före servering.
- Spökmarängerna:
Sätt ugnen på 100 grader. Vispa vitorna med sockret över varmt vattenbad. Ta skålen från vattenbadet när marängen är fast och fortsätt vispa tills den kallnat. Spritsa små toppar med slät tyll. Grädda ca 20-30 minuter, tills de känns lätta och torra. Smält chokladen och dutta på små ögon på spökena med hjälp av en tändsticka.
- Servera tillsammans med vispad grädde.
Publicerat den
23 oktober 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En riktig succé! Mina spöken blev inte lika fina, men dem var goa ändå ;) Jag valde att göra med mintchoklad och det blev riktigt mumsigt! Perfekt om man är många då man inte kan äta någon större bit eftersom den är ganska söt, men ack så god!
Vilken kul idé med maränger som spöken! Extremt god kaka dessutom
Älskade idén! Hade i det här fallet ont om tid och fuskade med en fryst Frödinge chokladtårta. Lät gästernas barn ge marängerna spökögon och dekorera kakan medan jag vispade grädde. Succe!
Så himla gott! Spökena var mest söta, men kakan var fantastisk! :)
Mycket god, lagom kladdig och lätt att göra. Vänta med att sätta dit spökena och låt barnen måla ögon och munnar innan kakan sätts fram. Kul för de små!