Så här gör man hasselnötsglass!
Instruktioner
- Tag ev. undan några nötter till garnering; mal resten grovt.
- Häll mjölken i en kastrull och värm den till precis under kokpunkten. Vispa äggulor, socker och vaniljessens tills blandningen är blekt gul, rör då ner mjölken, litet i taget.
Rör i de malda nötterna.
- Häll upp i en ren kastrull och värm försiktigt under omrörning tills blandningen är tjock nog att täcka baksidan av en sked; den får inte koka.
- Lägg på ett lock och låt stå tills blandningen är kall, rör om då och då.
- Vänd ner den vispade grädden i äggkrämen. Fördela den på portionsskålar som tål frysen, täck över dem och frys tills glassen stelnat.
- Ställ skålarna i kylskåpet 1 timme innan glassen skall serveras så att den blir lagom mjuk. Garnera ev. med nötter.
Servera.
Publicerat den
18 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar