Mycket goda, knapriga havreflan!
Instruktioner
- Ta fram en kastrull, den kommer du använda för att göra hela smeten.
- Smält matfettet. Ta av kastrullen från plattan. Rör ner socker, havregryn, vetemjöl, bakpulver, ingefära, mjölk och sirap till en jämn smet.
- Klicka ut smeten, ca ½ msk till varje flarn, med ganska stort avstånd på en plåt med bakplåtspapper. Smeten flyter ut när kakorna gräddas. Till en normalstor ugn behöver du 2 plåtar till en sats havreflarn.
- Grädda havreflarnen mitt i ugnen i 200 grader ca 5 minuter eller tills de har fått fin gyllengul färg. I varmluftsugn 175 grader i 8 minuter.
- Låt havreflarnen svalna ett några minuter på bakplåtspappret. Om du vill böja havreflarnen lossa dem då med en vass kniv och böj dem över någon träpinne, borstkaft eller dylikt.
- Låt sedan havreflarnen kallna.
- Flarnen är spröda. Förvara dem därför torrt och fuktfritt annars mjuknar de.
Publicerat den
14 oktober 2009
Kommentarer
Skriv kommentar
behöver man ingefära? känns inte riktigt som det passar :S Men jag kanske har fel?