Goda med ost, med marmelad eller som de är.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke och tillsätt vattnet.
Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt nystött kardemumma, socker, salt och havregryn blandat med hjorthornssalt.
Arbeta in det mesta av mjölet. Låt degen jäsa under duk i 30 minuter.
- Dela degen i två delar och forma varje del till en längd.
Skär varje längd i 15 bitar och rulla dem till släta bullar.
Lägg över bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i ca 25 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Grädda mitt i ugnen i 7-8 minuter. Låt bullarna svalna i 15 minuter och dela dem sedan med en gaffel så att ytan blir porös. Lägg tillbaks bullhalvorna på plåten och grädda ytterligare i 5 minuter så att de får fin färg.
Stäng av värmen och torka skorporna i ca 2 timmar med ugnsluckan på glänt.
Publicerat den
29 november 2011
Kommentarer
Skriv kommentar
Helt underbara skorpor som kommer att göras många gånger. Lägger in en bild på de nybakade Finskorporna. :)
Vad roligt att du tycker det! Knapra på :)
Bra recept men oljan är inte nämd i utförandet. Jag tog den i degspadet.