Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 60 portioner
Skriv ut

Goda med ost, med marmelad eller som de är.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt nystött kardemumma, socker, salt och havregryn blandat med hjorthornssalt. Arbeta in det mesta av mjölet. Låt degen jäsa under duk i 30 minuter.
  2. Dela degen i två delar och forma varje del till en längd. Skär varje längd i 15 bitar och rulla dem till släta bullar. Lägg över bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i ca 25 minuter.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Grädda mitt i ugnen i 7-8 minuter. Låt bullarna svalna i 15 minuter och dela dem sedan med en gaffel så att ytan blir porös. Lägg tillbaks bullhalvorna på plåten och grädda ytterligare i 5 minuter så att de får fin färg. Stäng av värmen och torka skorporna i ca 2 timmar med ugnsluckan på glänt.

Kommentarer (2)

  • Anderstam 6 februari 2015

    Helt underbara skorpor som kommer att göras många gånger. Lägger in en bild på de nybakade Finskorporna. :)

  • Fin 7 februari 2015

    Vad roligt att du tycker det! Knapra på :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.