Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hawaiirutor

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Härligt saftiga rutor med ananas, kokos och nötter. Den krämiga och syrliga citronglasyren gör rutorna ännu smarriga!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakpapper.
  2. Sikta mjölet, bakpulvret och kanelen i en stor skål. Tillsätt sockret och kokosflingorna och blanda väl. Tillsätt äggen, ananasen (sockerlagen ska också med i smeten) och oljan. Blanda väl. Hacka hasselnötterna och vänd ner dem i smeten.
  3. Skeda upp smeten i långpannan och jämna till ytan. Grädda i 1 timme och 15 minuter, eller tills du kan sticka in en provsticka i mitten utan att den blir kladdig. Låt kakan vila i formen i 30 minuter. Låt kakan svalna i pannan.
  4. Citronglasyren gör du på följande sätt: Vispa färskosten och smöret med elvisp i en liten skål. Tillsätt citronsaften och florsockret och vispa till en slät glasyr. Bred glasyren över den kalla kakan.
  5. Låt kakan stå kallt i kylskåp några timmar, innan du skär upp den i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.