Härligt saftiga rutor med ananas, kokos och nötter. Den krämiga och syrliga citronglasyren gör rutorna ännu smarriga!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakpapper.
- Sikta mjölet, bakpulvret och kanelen i en stor skål. Tillsätt sockret och kokosflingorna och blanda väl. Tillsätt äggen, ananasen (sockerlagen ska också med i smeten) och oljan. Blanda väl. Hacka hasselnötterna och vänd ner dem i smeten.
- Skeda upp smeten i långpannan och jämna till ytan. Grädda i 1 timme och 15 minuter, eller tills du kan sticka in en provsticka i mitten utan att den blir kladdig. Låt kakan vila i formen i 30 minuter. Låt kakan svalna i pannan.
- Citronglasyren gör du på följande sätt: Vispa färskosten och smöret med elvisp i en liten skål. Tillsätt citronsaften och florsockret och vispa till en slät glasyr. Bred glasyren över den kalla kakan.
- Låt kakan stå kallt i kylskåp några timmar, innan du skär upp den i rutor.
Publicerat den
14 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar