Gott och nyttigt bröd. Hirs innehåller mycker protein som håller dig mätt längre. Speciellt med är dess höga innehåll av mineraler.
Instruktioner
- Koka först en gröt på hirsen:
2 dl hirs kokas med 2.5 dl vatten 12-15 min. Låt svalna i rumstemperatur.
- Smält smöret och blanda med mjölken. Låt det bli 37 grader (fingervarmt) Lös upp jästen och tillsätt gröt och resten av ingredienserna. Blanda väl tills degen är smidig och elastisk i ca 5-10 min.
- Låt jäsa i 45 min - 1 timme (den skall jäsa till dubbel storlek)
- Dela degen i tre delar och baka ur tre runda brödkakor. Nagga dem med en gaffel och jäs dem i 35 min. Grädda i 225 grader tills de har fått en vacker gyllenbrun färg.
Publicerat den
22 december 2008
Skriv kommentar