Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hirskakor

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Gott och nyttigt bröd. Hirs innehåller mycker protein som håller dig mätt längre. Speciellt med är dess höga innehåll av mineraler.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka först en gröt på hirsen: 2 dl hirs kokas med 2.5 dl vatten 12-15 min. Låt svalna i rumstemperatur.
  2. Smält smöret och blanda med mjölken. Låt det bli 37 grader (fingervarmt) Lös upp jästen och tillsätt gröt och resten av ingredienserna. Blanda väl tills degen är smidig och elastisk i ca 5-10 min.
  3. Låt jäsa i 45 min - 1 timme (den skall jäsa till dubbel storlek)
  4. Dela degen i tre delar och baka ur tre runda brödkakor. Nagga dem med en gaffel och jäs dem i 35 min. Grädda i 225 grader tills de har fått en vacker gyllenbrun färg.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.