Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjärtbakelser

 
Skriv ut

Ljuvliga bakelser!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta ihop mördegen på bakbordet eller i matberedare. Låt degen vila kallt ett par timmar. Kavla ut den på lätt mjölat bakbord i omgångar.
  2. Ta ut minst 36 kakor med ett lite större hjärtformat kakmått. Lägg på bakpappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen 10-12 minuter i 200 graders värme.
  3. Bred sylt på 12 hjärtan, detta ska bli bakelsernas botten. Rör matfettet till fyllning 2 smidigt. Klicka ner det lite i taget i marsánkrämen under kraftig omrörning. Smaksätt med vaniljsocker.
  4. Bred fyllningen på 12 andra hjärtan. Lägg dem ovanpå bottnarna med sylt. Rör ut florsockret med vattnet tills det får en bredbar konsistens.
  5. Bred glasyren på de återstående 12 kakorna och lägg dem på toppen av bakelsena. Och till sist men inte minst - garnera med fint kakpynt, gärna söta små hjärtan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.