Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungsglass

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Underbart len och svalkande glass med mycket smak av honung.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. koka upp mjölk och grädde med vaniljstång och frön i en rostfri kastrull. Vispa äggulor, socker och honung luftigt. Häll den varma gräddblandningen över gulorna, häll tillbaka allt i kastrullen och rör om. Sjud blandningen till 85 grader eller tills den börjar tjockna under kraftig vispning. Ta av kastrullen från värmen, den får inte koka.
  2. Häll upp massan i en bunke och kyl ner den. Låt gärna glassmassan stå i kylen över natten för bästa resultat. Sila av och kör den i en glassmaskin. Flytta över glassen till en bunke och rippla den med honung. Ställ in glassen i frysen i 1-2 timmar och servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.