Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungsrutor

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En jättegod lite seg kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll smör, socker, äggula och vaniljsocker i en matberedare. Blanda tills det precis blivit en jämn fast deg. Degen kan även blandas till för hand.
  2. Lägg över degen i en långpanna och tryck ut med mjölade fingrar. Det skall bli ett jämnt lager som täcker hela formens botten. Nagga med en gaffel och låt sedan stå svalt i 10 minuter. Sätt under tiden ugnen på 190 grader.
  3. Grädda i 10-12 minuter tills kakan är fast och gyllenbrun. Ta ut kakan men stäng inte av ugnen, ställ åt sidan och gör glasyren.
  4. Häll flagad mandel, smör, socker och honung i en teflonpanna eller en vid tjockbottnad kastrull. Koka på svag värme och rör hela tiden tills smeten är blekgul. Rör ner grädde och låt koka upp. Ta kastrullen från värmen och häll glasyren i ett jämnt lager över kakan. Grädda i 10 minuter, tills kakan har en gyllenbrun färg. Låt svalna på plåten och skär sedan i små fyrkanter. Förvara kakorna i en lufttät burk och ät inom 5 dagar, kan ej frysas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.