- Serverar: 1 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En jättegod lite seg kaka.
Instruktioner
- Häll smör, socker, äggula och vaniljsocker i en matberedare. Blanda tills det precis blivit en jämn fast deg. Degen kan även blandas till för hand.
- Lägg över degen i en långpanna och tryck ut med mjölade fingrar. Det skall bli ett jämnt lager som täcker hela formens botten. Nagga med en gaffel och låt sedan stå svalt i 10 minuter. Sätt under tiden ugnen på 190 grader.
- Grädda i 10-12 minuter tills kakan är fast och gyllenbrun. Ta ut kakan men stäng inte av ugnen, ställ åt sidan och gör glasyren.
- Häll flagad mandel, smör, socker och honung i en teflonpanna eller en vid tjockbottnad kastrull. Koka på svag värme och rör hela tiden tills smeten är blekgul. Rör ner grädde och låt koka upp. Ta kastrullen från värmen och häll glasyren i ett jämnt lager över kakan. Grädda i 10 minuter, tills kakan har en gyllenbrun färg. Låt svalna på plåten och skär sedan i små fyrkanter. Förvara kakorna i en lufttät burk och ät inom 5 dagar, kan ej frysas.
Publicerat den
14 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar