Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungssockerkaka

 
Skriv ut

Honung ger förutom sötma en god smak på denna sockerkaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smörj och bröa en rund kakform.
  3. Vispa ägg och socker luftigt. Tillsätt olja och honung och vispa väl.
  4. Blanda mjöl, bakpulver, kryddor och salt.
  5. Lös upp bikarbonatet i teet.
  6. Blanda omväxlande ner mjöl- och teblandningen i äggsmeten. Häll smeten i formen. Grädda kakan längst ner i ugnen 50-60 minuter.
  7. Låt kakan vila några minuter i formen innan du stjälper upp den på ett galler för att svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.