Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungssockerkaka med mandel

 
Skriv ut

Honung och mandel är en näst intill oslagbar smakkombination, det vet alla som har smakat honungsrostade mandlar. Dessutom gör det kakan saftigare. Receptet kommer från boken Sockerkakor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Tillsätt mjölken och honungen och låt svalna. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp.
  2. Sikta de torra ingredienserna genom en finmaskig sikt. Tillsätt den rivna mandeln och rör försiktigt ner allt i äggvispet. Tillsätt smör- och mjölkblandningen och rör om.
  3. Smörj och strö flagad mandel i en form som rymmer 1 ½ liter. Häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen 175 grader i cirka 40 minuter. Testa gärna med en torr trästicka.
  4. Töm ur formen och låt svalna.
  5. Värm honungen i mikron eller i vattenbad tills den är rinnande. Pensla på all honung över kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.