Honung och mandel är en näst intill oslagbar smakkombination, det vet alla som har smakat honungsrostade mandlar. Dessutom gör det kakan saftigare.
Receptet kommer från boken Sockerkakor.
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull på svag värme.
Tillsätt mjölken och honungen och låt svalna.
Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp.
- Sikta de torra ingredienserna genom en finmaskig sikt. Tillsätt den rivna mandeln och rör försiktigt ner allt i äggvispet.
Tillsätt smör- och mjölkblandningen och rör om.
- Smörj och strö flagad mandel i en form som rymmer 1 ½ liter.
Häll i smeten.
Grädda i mitten av ugnen 175 grader i cirka 40 minuter. Testa gärna med en torr trästicka.
- Töm ur formen och låt svalna.
- Värm honungen i mikron eller i vattenbad tills den är rinnande.
Pensla på all honung över kakan.
Publicerat den
29 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar